Chat with us, powered by LiveChat
Autotron Rosmalen

‘Autonome trucks bieden grote kansen voor logistieke sector’

Elektrische en autonome vrachtwagens kunnen de milieu-impact van het wegvervoer flink verminderen en tegelijkertijd kosten verlagen. Dat zei topman Ferenc Lajkó van Hongaars transportbedrijf Waberer vorige week tijdens een werkbezoek aan Tesla, Amazon en PACCAR’s in de Verenigde Staten. Tijdens het bezoek werd bekendgemaakt dat Waberer een e-truck van Tesla gaat testen die binnenkort in Europa wordt gelanceerd.

Tijdens het werkbezoek werd onder meer gesproken over ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende voertuigen. De vertegenwoordigers van Waberer bezochten de drie bedrijven onder leiding van de Hongaarse minister van Financiën Mihály Varga.

Introductie elektrische trucks
Waberer wil testen uit gaan voeren en meewerken aan de introductie van elektrische trucks van Tesla in Europa. Tijdens de vergaderingen op het hoofdkantoor van Tesla’s in Fremont werden vorige week ook de terreinen van verdere samenwerkingen afgetast. De afgevaardigden testen tijdens het bezoek de Tesla Semi e-truck die ontworpen is voor lange afstand-transport.

Bij Amazon ontmoetten de vertegenwoordigers van Waberer’s de vice-presidenten van het bedrijf en werden gesprekken voorbereid die in augustus in Europa plaatsvinden. Tijdens de bijeenkomsten kwamen onderwerpen als Europese vrachtafhandeling en een efficiënter gebruik van innovatietrends aan bod. Ook werd er over zelfrijdende voertuigen, digitalisering en geautomatiseerde systemen gesproken.

Onbemande voertuigen
Als onderdeel van de Amerikaanse serie van onderhandelingen bezochten de vertegenwoordigers van Waberer’s ook de PACCAR-groep, de groep waartoe DAF behoort. Daar werd het testen en introduceren van elektrische en onbemande voertuigen in ontwikkeling besproken. Als leverancier van DAF-trucks is PACCAR een belangrijke partner van Waberer’s.

“Wij bij Waberer streven naar voortdurende innovatie en grijpen elke mogelijkheid aan om deel te nemen aan de onderzoek, ontwikkeling- en innovatieprogramma’s van onze partners” aldus Ferenc Lajkó van Waberer. “Elektrische en automatisch bestuurbare vrachtwagens kunnen de milieu-impact van het wegvervoer aanzienlijk verminderen en tegelijkertijd een kosten reduceren. We zien een grote kans in ontwikkelingen met betrekking tot de logistieke infrastructuur. Sterker nog, we hebben verschillende digitale innovaties effectief geïmplementeerd in onze activiteiten.”

Meer nieuws

‘Hét evenement voor de zakelijke rijder en de wagenparkbeheerder’

Het is een veelgestelde vraag van leasemaatschappijen, auto-importeurs en andere bedrijven die actief zijn in de leaseautomarkt. Waarom organiseren ProMedia Group en de Vereniging Zakelijke Rijders de Leaseauto Testdag? We vragen het aan Niels Singeling (rechts), business development manager bij ProMedia, en Joeri van Dam (links) van VZR. Hoe is het plan voor de Leaseauto… Lees verder ›

‘Betere samenwerking is een must om succes van ADAS te maken’

De mogelijkheden van ADAS worden te weinig benut en de kennis over de werking van deze rijassistentiesystemen is onvoldoende aanwezig. Dat vinden Chris Hottentot (ANWB) en Leo Bingen (RAI Vereniging). Tijdens het ADAS Congres op donderdag 20 september – dat op het programma staat tijdens de Leaseauto Testdag 2018 – gaan beide sprekers uitgebreid in op de stappen die… Lees verder ›

‘Verwar ADAS-auto en zelfrijdende auto niet met elkaar’

Een auto met rijtaakondersteunende systemen is nog geen zelfrijdende auto, maar veel mensen zien dat wel zo en dat is gevaarlijk voor de verkeersveiligheid. Daarvoor waarschuwt Richard van de Werken, verkeersveiligheidsexpert, mede-eigenaar van verkeersdatabureau Hastig en een van de sprekers op het ADAS Congres. Mensen verwarren zelfrijdende auto’s en auto’s met ADAS-systemen teveel met elkaar,… Lees verder ›