Chat with us, powered by LiveChat
Autotron Rosmalen

Beste Leasemaatschappijen van 2017/2018 zijn bekendgemaakt

Bij een tevredenheidsonderzoek van Vereniging Zakelijke Rijders zijn leasemaatschappijen ALD Automotive, Friesland Lease, Athlon en Alphabet met de prijzen naar huis gegaan. Naast de categorie Berijders heeft het jaarlijks tevredenheidsonderzoek dit jaar ook winnaars in de categorieën Wagenparkbeheerders en Private Lease rijders opgeleverd. 

Het onderzoek, uitgevoerd door het onderzoeksbureau Tevreden.nl in opdracht van VZR, werd voor de zevende keer uitgevoerd. Dit jaar met een verscherpte opzet en met twee nieuwe categorieën. Meer dan 8.000 respondenten gaven hun mening over tientallen leasemaatschappijen. De leasemaatschappij krijgt gemiddeld een rapportcijfer van 8,1 en heeft een NPS van 31. Op 12 december zijn de resultaten bekendgemaakt tijdens het 
VZR Lease Event 2017.

Tevredenheid onder Leaserijders
De eerste prijs voor de Beste Leasemaatschappij 2017/2018 in de categorie grote leasemaatschappijen is overhandigd aan ALD Automotive. Zij mogen zich dit jaar beste leasemaatschappij van Nederland noemen. De tweede plaats wordt ingenomen door Alphabet en Arval is heel mooi op de derde plaats geëindigd.
In de categorie middelgroot/klein is Friesland Lease als winnaar uit de bus gekomen. WagenPlan is tweede geworden en Wittebrug Lease derde.

Tevredenheid onder Wagenparkbeheerders
De categorie Wagenparkbeheerders is nieuw. Zij zijn het meest tevreden over Athlon. WagenPlan is tweede geworden in deze categorie en Alphabet derde.

Tevredenheid onder Private Lease rijders
De groeimarkt private lease is ook gewaardeerd. Bijna 2.000 Private Lease rijders hebben aan het onderzoek deelgenomen. Alphabet komt als beste uit de bus in deze nieuwe categorie. ALD Automotive is nummer twee geworden en IKRIJ.NL is als derde geëindigd.

Voorzitter Jan van Delft: “Wij zien positieve ontwikkelingen door de jaren heen. Zowel in de ontwikkeling van dit inmiddels befaamde onderzoek als in de manier waarop lease-maatschappijen continu bezig zijn hun klanttevredenheid en NPS te verhogen. Wij zijn zeer benieuwd naar de ontwikkelingen van de komende jaren, met name op het onderdeel Private Lease. Het is zaak daar naast de mooie salesaantallen ook de tevredenheid op een hoog peil te houden. Tot nu toe lukt dit prima. Wij zijn zeer tevreden over de resultaten van het onderzoek en met de tevredenheid van de verschillende soorten berijders.”

Meer nieuws

‘Hét evenement voor de zakelijke rijder en de wagenparkbeheerder’

Het is een veelgestelde vraag van leasemaatschappijen, auto-importeurs en andere bedrijven die actief zijn in de leaseautomarkt. Waarom organiseren ProMedia Group en de Vereniging Zakelijke Rijders de Leaseauto Testdag? We vragen het aan Niels Singeling (rechts), business development manager bij ProMedia, en Joeri van Dam (links) van VZR. Hoe is het plan voor de Leaseauto… Lees verder ›

‘Betere samenwerking is een must om succes van ADAS te maken’

De mogelijkheden van ADAS worden te weinig benut en de kennis over de werking van deze rijassistentiesystemen is onvoldoende aanwezig. Dat vinden Chris Hottentot (ANWB) en Leo Bingen (RAI Vereniging). Tijdens het ADAS Congres op donderdag 20 september – dat op het programma staat tijdens de Leaseauto Testdag 2018 – gaan beide sprekers uitgebreid in op de stappen die… Lees verder ›

‘Verwar ADAS-auto en zelfrijdende auto niet met elkaar’

Een auto met rijtaakondersteunende systemen is nog geen zelfrijdende auto, maar veel mensen zien dat wel zo en dat is gevaarlijk voor de verkeersveiligheid. Daarvoor waarschuwt Richard van de Werken, verkeersveiligheidsexpert, mede-eigenaar van verkeersdatabureau Hastig en een van de sprekers op het ADAS Congres. Mensen verwarren zelfrijdende auto’s en auto’s met ADAS-systemen teveel met elkaar,… Lees verder ›